Search
Close this search box.
Logo Parsiforex
Search
Close this search box.
انواع الگوهای پرایس اکشن

الگوهای پرایس اکشن | ۱۰ نمودار کاربردی✅

سطح آموزش: مقدماتی

درک الگوهای نموداری در فارکس می‌تواند تفاوت بین قمار و معاملات اصولی را مشخص کند. توسعه مهارت شناخت الگوهای اصلی در زمان واقعی می‌تواند به عنوان مزیت مهمی به حساب بیاید و میزان سودآوری شما را افزایش دهد. در این مقاله به شما نحوه خواندن ۱۰ نمودار کاربردی از الگوهای پرایس اکشن و تشکیل شدن کندل‌ها را آموزش می‌دهیم تا بتوانید فرصت‌های مناسب ایجاد شده را در بازه‌های زمانی مشخص، شناسایی کنید.

الگوهای پرایس اکشن چیست؟

تمام الگوهای پرایس اکشن ساختارهایی هستند که براساس حرکت قیمت تشکیل می‌شوند و تمایل دارند خود را در دوره‌ها و بازه‌های زمانی مختلف تکرار کنند.

آنها معمولاً به  شرایط خاصی که می‌تواند فضای مشابهی را ایجاد کند، پاسخ می‌دهند. به همین منظور، معامله‌گران با پیروی از این الگوها برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی استفاده می‌کنند.

الگوهای نموداری فارکس براساس آنالیز تکنیکال تشکیل می‌شوند و نشان دهنده پرایس اکشن‌ها و رفتار جفت ارزی مشخص بر اساس پیشرفت و حرکت قبلی آن هستند. این نمودارها در شناسایی حالت بازار، جهت حرکت آن و نقاط ورود و خروج مناسب در معاملات کمک می‌کنند.

انواع الگوهای پرایس اکشن

تعداد الگوهای فارکس (نموداری) که براساس قیمت تشکیل می‌شوند، بسیار زیاد است.این نمودارها بر اساس دارایی‌های جدید، رفتار جفت ارزها و نماد های معاملاتی تغییر می‌کنند. اما در این میان ۳ نوع از این نمودارها از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند.

  1. الگوهای نموداری پیوسته: نشان دهنده حرکت قیمت‌ها در یک جهت هستند.
  2. الگوهای نموداری خنثی: نشان دهنده حرکت قیمت‌ها در دامنه خاصی است.
  3. الگوهای نمودار معکوس: نشان می‌دهد قیمت ممکن است تغییر جهت دهد.

البته هیچ ابزاری وجود ندارد تا بتواند با اطمینان ۱۰۰٪ به شما بگوید که در هر بازاری چه اتفاقی می‌افتد. به عنوان معامله‌گر، ما سعی می‌کنیم نکاتی را شناسایی کنیم که در صورت همسو شدن، مسیرهای بالقوه بازار را به ما نشان دهند.

اگرچه که الگوهای نموداری می‌توانند اطلاعات صحیحی را در اختیار شما قرار دهند اما در برخی از مواقع ممکن است شما را با شکست مواجه کنند به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم تا با استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک اوضاع را کنترل کنید.

الگوهای نموداری پیوسته

همان طور که از اسم این الگو پیداست، این نمودارها در ادامه قیمت‌های تشکیل شده حرکت می‌کنند و در صورت مناسب بودن شرایط، به روند خود ادامه می‌دهند. به این ترتیب به عنوان یک معامله‌گر با دیدین چنین الگویی می‌توانید به این نتیجه برسید که بازار براساس ترند موجود به روند خود ادامه می‌دهد.

ترندها به ندرت خود را به صورت مستقیم در نمودار نشان می‌دهند. معروفترین الگوهای پیوسته نمودارهای فلگ یا پرچم، مستطیل و نمودارهای کنج هستند.

این مقاله را بخوانید  متاتریدر چیست + آموزش متاتریدر از صفر تا ثبت سفارش

الگوهای نموداری معکوس

این نمودارها، نشان دهنده وقوع تغییراتی در بازار معاملات است. در این الگوهای نموداری مشخص می‌شود که روند غالب بازار در حال پایان است. از جمله الگوهای معکوس محبوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سر و شانه‌ها
  • دابل تاپ
  • دابل یاتم
  • تریپل باتم
  • کنج‌های جهت دار

الگوهای نموداری خنثی

این نمودارهای قیمتی که به عنوان الگوهای نمودار دوجانبه نیز شناخته می‌شود، هم در بازارهای ترند و هم متغیر اتفاق می‌افتند. نکته کلیدی در این نمودار این است که چنین الگویی می‌تواند قیمت را بعد از رسیدن به تریگر، در هر دو جهت ادامه دهد.

الگوهای معروف نمودار خنثی شامل هر دو مثلث متقارن و نامتقارن است.

مهمترین الگوهای چارت

اکنون می‌توانیم در مورد محبوب‌ترین الگوهای پرایس اکشن یا همان چارت فارکس که معمولاً در نمودارهای فارکس دیده می‌شوند، به تفصیل صحبت کنیم.

بیشتر بخوانید: انواع گپ

الگوی سر و شانه

این الگوی نموداری، جزو الگوهای معکوس است که در آن قیمت سهم به سقف خود رسیده و بعد به کف آخرین حرکت صعودی خود برمی‌گردد. سپس قیمت از سقف قبلی بالاتر می‌رود تا دماغه را ساخته و بعد دوباره به کف اولیه‌ی خود باز می‌گردد. در نهایت، قیمت یکبار دیگر افزایش می‌یابد، اما این بار به قله اول رسیده و روند نزولی به خود می‌گیرد.

این الگو در پایان یک حرکت صعودی رخ داده و باعث تغییر جهت بازار و حرکت به سمت نزول قیمت می‌شود.

در الگوی سر و شانه، ما شاهد سه قله خواهیم بود.

در بین این قله‌ها، قله وسط ارتفاع بیشتری نسبت به دو قله قبلی خود دارد که در واقع همان قسمت “سر” الگو هست و دو قله مجاور آن‌که ارتفاع کمتری دارند، شانه‌های چپ و راست را تشکیل می‌دهند.

برخی از معامله گران معتقدند که خط گردن در این نمودار باید کاملاً افقی باشد، اما برخی دیگر ترجیح می‌دهند خطوط گردنی را که برابر نیستند نیز در نظر بگیرند. در این صورت، اگر خط گردن به سمت پایین بیفتد، نشان دهنده نزولی شدن بازار است و در حالت دیگر، اگر بالا برود، نشان دهنده بازار صعودی است.

نکته مهم: در معامله با این نمودار، نقطه ورود قبل از شکست خط گردن و در امتداد قله سوم ظاهر می‌شود.

استاپ لاس یا در بالای شانه دوم و یا در بالای سر تعیین می‌شود. میزان تارگت سود هم بوسیله اندازه‌گیری ارتفاع الگو بین خط گردن و سر و سپس اضافه کردن تعداد این پیپ‌ها به قیمتی که معامله با آن باز می‌شود، بدست می‌آید. از طرفی دیگر بهتر است در این نمودارها به موضوع حمایت و مقاومت نیز توجه کنید.

به طور واضح، اگر الگویی توسعه پیدا کرده باشد و شما توانسته باشید ۷۵% از تارگت سود خود را کسب کنید درست قبل از برخورد با ناحیه مقاومت کسب کنید، بهتر است پول خود را بردارید و از سود خود محافظت کنید.

الگوی سر و شانه
الگوی نموداری  سر و شانه

الگوی چارت دابل تاپ

الگوی دابل تاپ نشان دهنده وقوع روند معکوس در نمودار است زیرا دوبار از نواحی مقاومت مشابه بازگردانده می‌شود که نشان دهنده فرسودگی قیمت است. در این نمودار، زمانی که قیمت در ایجاد برک بالای دو سطح شکست بخورد و تا دره بین دو قله یا خط گردن سقوط کند، سیگنالی به شما فرستاده می‌شود.

به این ترتیب می‌توانید پوزیشن خود را بعد از شکست قیمت زیر خط گردن و ریجکت شدن آن برای تشکیل قله دوم، باز کنید.

الگوی دابل تاپ

در این نمودار می‌توانید تارگت سود خود را در حد فاصل بین قله‌ها و خط گردن مشخص کنید.

بدیهی است که می‌توانید پوزیشن خود را بعد از کامل شدن اصلاح کنید تا بتوانید سود بیشتری بدست آورید. همچنین می‌توانید پوزیشن خود را قبل از ورود به سطح بحرانی و نزدیک شدن به تارگت سود خود، ببندید.

اگر جزو معامله‌گران تازه کار هستید، می‌توانید با تست دوباره خط گردن از سمت دیگر که به عنوان سطح مقاومت عمل می‌کند، برای تأیید دوم صبر کنید.

دابل باتم (Double Bottom)

این نمودار دارای دو دره و یک قله بین آنها است که نشان دهنده یک روند صعودی است. زمانی که قیمت کاهش پیدا می‌کند، نمی‌تواند دو بار به زیر سطح قیمت برسد، و بالاتر از سطح اصلاح اول پس از پایین دوم می‌شکند.

الگوی دابل باتم
بعد از ریجکت شدن قیمت از دره دوم، در بالای خط گردن می‌شکند، در این شرایط می‌توانید تارگت سود خود را بین محدوده دره‌ها و خط گردن مشخص کنید.

مثل همیشه می‌توانید پوزیشن خود را بعد از تکمیل شدن برنامه معاملاتی، اصلاح کنید. همچنین می‌توانید پوزیشن را قبل از برخورد با ناحیه مقاومتی و در صورت نزدیک شدن به تارگت خود، ببندید. می‌توانید با تست دوباره خط گردن و مشخص شدن میزان حمایت آن، منتظر صعود جفت ارز خود بمانید.

این مقاله را بخوانید  آموزش ثبت نام و بررسی بروکر آمارکتس

الگوی چارت مثلث صعودی

این الگوی نموداری جز الگوهای پیوسته است که براساس دو نیروی محرکه مختلف کار می‌کند.

همیشه نیروهای نزولی و صعودی با هم در جدال هستند. در الگوی مثلث صعودی، منطقه نزولی در قسمت بسیار متمرکز نمودار واقع شده است در حالی که منطقه صعودی در حال توسعه روند خود است. این الگوی پیشرفته نمودار فارکس هنگامی اتفاق می‌افتد که یک جفت ارز، روند صعودی را دنبال کند.

توجه داشته باشید که در این نمودار، لایه‌های نزولی نیز تشکیل می‌شود اما به دلیل قدرت زیاد روند صعودی، این لایه‌ها ریجکت می‌شوند.

انواع الگوی مثلث

زمانی که جفت ارز مورد نظر در بالای مثلث صعودی دچار شکست شود، زمان مناسب برای ورود به معاملات فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: الگوی مثلث در پرایس اکشن

در این شرایط می‌توانید تارگت سود خود را بین پایین‌ترین سطح مثلث و جایی که دچار شکست شده است، تعیین کنید. توجه داشته باشید که اگر پرایس اکشن به جای شکستن در بالای مثلث، در زیر ترند صعودی شکست بخورد، الگوی صعودی متوقف خواهد شد.

مثلث نزولی

این الگو، یکی دیگر از الگوهای ادامه دار است. به طور واضح، این الگو برخلاف مثلث صعودی عمل می‌کند و زمانی که جفت ارز شما روندی نزولی را در بازار پیش بگیرد و در همین مسیر حرکت کند، شکل می‌گیرد. در این نمودار، بعد از اینکه مثلث دچار شکست شود، دوباره حرکت خود را به صورت نزولی ادامه می‌دهد.

زمانی که جفت ارز شما زیر ناحیه حمایت خط پایین مثلث بشکند، سیگنالی برای شما ارسال می‌شود. در این شرایط، تارگت سود شما برابر است با مجموع پیپ‌های بین مثلث‌های آغازین تشکیل شده در ارتفاع بالاتر و نقطه شکست قیمت در پوزیشن ورودی. در این نمودار اگر پرایس اکشن، به جای شکستن در زیر مثلث، به سمت بالای ترند نزولی حرکت کند، روند نزولی با شکست روبرو می‌شود.

الگوی چارت مثلث متقارن

مثلث متقارن یک الگوی معاملاتی فارکس است که معامله‌گران سعی می‌کنند آن را در بازه زمانی خود شناسایی کنند. این الگوی نموداری، یکی از الگوهای تشکیل شده در روند خنثی است که می‌تواند سیگنال‌های ورود را در روندهای صعودی و نزولی به شما بفرستد.

زمانی که دو لاین ترند در نمودار همگرا می‌شوند، چنین الگویی در نمودار به وجود می‌آید. معمولاً در این نمودار، یک روند صعودی به دره‌های کم عمقی متصل می‌شود و یک روند نزولی به قله‌های صعودی کم ارتفاع متصل می‌شود.

زمانی که جفت ارز شما در بالا یا پایین الگوی متقارن شکسته شود، سیگنالی برای ورود به معاملات به شما فرستاده می‌شود.

در این شرایط می‌توانید با محاسبه مجموع قله‌ها و یا دره‌های ایجاد شده و قیمتی که در آن به معامله وارد شده‌اید، مشخص کنید و سپس، با اضافه کردن آن به قیمتی که معامله با آن باز می‌شود، تارگت سود خود را تعیین کنید.

برای تعیین استاپ لاس نیز می‌توانید قبل از ایجاد شکست در نمودار و با توجه به جهت حرکت پوزیشن خود، آن را در قله یا دره معنادار ایجاد شده در نمودار، تعیین کنید.

اگر در نمودار خود، شاهد تشکیل نشدن الگوی مثلث باشید و پرایس اکشن هم در حالت خنثی و محدودی باقی بماند، شاهد شکست این الگو هستید.

الگوی پرچم

از نام این الگو مشخص است که شبیه به پرچم است. ابتدا یک میله با شیب زیاد تشکیل می‌شود و سپس بدنه پرچم با زاویه‌ای ۹۰ درجه نسبت به میله پرچم تشکیل می‌گردد.سپس بعد از خروج از بالای بدنه پرچم صعودی به احتمال بسیار زیاد به اندازه میله پرچم صعود خواهد کرد و نقطه سوم هدف قیمت می‌باشد.

در نوع نزولی الگو برعکس می‌باشد و قیمت بعد از خروج از پایین بدنه پرچم به اندازه میله پرچم ریزش خواهد کرد. اگوی پرچم روی نمودار باید مثل پرچم در واقعیت، تقریبا عمودی باشد و زاویه میل پرچم نباید کمتر از ۶۰ درجه باشد.این الگو در دسته‌ی الگوهای پرقدرت محسوب می‌شود.

الگوی پرچم

الگوی کنج

یکی دیگر از الگوهای پرایس اکشن که در چارت رخ می‌دهد الگوی کنج است. الگوی کنج شباهت زیادی به الگوی مثلث دارد اما یک تفاوت دارد.

شباهت این الگو این است که قیمت را فشرده می‌کند. اما تفاوتش این است در این الگو، در حالی که سقف و کف را فشرده می‌کند، اجازه می‌دهد قیمت حرکت کند و سقف و کف بالاتر و یا پایین‌تر ثبت شود اما در الگوی مثلث قیمت در یک محدوده خاص محدود می‌شود.

الگوی کنج صعودی:

در الگوی کنج صعودی، قیمت در حالی که فشرده می‌شود و سقف و کف نزدیک‌تر می‌شود، سقف و کف بالاتر می‌روند.

کنج صعودی معمولا رو به پایین شکسته می‌شود.تفاوت الگوی کنج و مثلث این است که در کنج دو خط هم جهت هستند مثلا در کنج صعودی هر دو خط شیب صعودی دارند و در کنج نزولی هر دو خط رو به پایین هستند.

الگوی پرایش اکشن کنج

الگوی کنج نزولی:

الگوی کنج نزولی به احتمال بیشتر از بالا شکسته می‌شود و حالتی شبیه به پرچم دارد.در این الگو شیب هر دو خط رو به پایین است و کف و سقف در حالی که فشرده می‌شوند و به هم نزدیک می‌شوند پایین‌تر می‌آیند.

الگوی پرایس اکشن QM

این الگو شبیه الگوی سر و شانه می‌باشد اما تفاوت‌هایی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

در الگوی سر وشانه نزولی، بعد از شکست خط گردن اقدام به فروش می‌کنیم اما در اینجا خط گردنی وجود ندارد چون در نقطه چهارم یک کف جدید ثبت شده و خط گردن را از بین برده است. پس نتیجه می‌گیریم باید نزدیک نقطه پنج بفروشیم که در این صورت اولین هدف نقطه چهار می‌باشد و به احتمال زیاد این نقطه شکسته خواهد شد چون این الگو یک الگوی برگشتی قوی است.

در این الگو معمولا نقطه ۵ از نقطه ۱ بالاتر نمی‌رود پس در نقطه ۵ با رعایت حد ضرر، می‌توان معامله کرد.

الگوی QMالگوی QM

الگوی نموداری Engulfing

این الگو در بین کاربران نمودارهای کندل استیک بسیار محبوب است زیرا ماهیت و طبیعت نمودار را مشخص می‌کند. این الگوی نموداری برای تمام بازه‌های زمانی کاربرد دارد و به راحتی شناسایی می‌شود.

این نمودار می‌تواند تغییرات ناگهانی در جهت حرکت جفت ارزها را مشخص کند.

زمانی که بدنه یک شمع نزولی بدنه شمع قبل از خود را پوشش دهد، نشان دهنده شکل گیری الگوی نزولی در نمودار خواهد بود. سیگنال پایان یک روند نزولی زمانی صادر می‌شود که بدنه یک کندل صعودی کندل قبل از خود را پوشش دهد.

زمانی که کندل پوشش دهنده کامل شود و کندل جدید دیگری تشکیل شود، می‌توانید پوزیشن خود را باز کنید و در جهت بسته شدن کندل پوششی، معامله خود را انجام دهید. همچنین می‌توانید، استاپ لاس خود را در پایین الگوی نزولی یا بالای یک الگوی صعودی تعیین کنید.

با استفاده از دو روش می‌توانید تارگت سود خود را در این نمودار مشخص کنید:

  • در مرحله اول، می‌توانید از همان الگوی نمودار برای شناسایی تغییرات بعدی روند و بستن پوزیشن استفاده کنید.
  • ثانیاً می‌توانید آن را با استراتژی یا سطوح تکنیکال دیگری مانند فیبوناچی، نواحی حمایت و مقاومت ترکیب کنید و تارگت سود خود را مشخص کنید.

از آنجا که این نمودار می‌تواند تغییر جهت روند را مشخص کند، می‌توانید از آن برای تعیین نقطه خروج مناسب از معامله استفاده کنید.

الگوی نموداری engulfing
الگوی نموداری engulfing

معایب و مزایای الگوهای نموداری

فارکس و بازار سرمایه علم دقیقی نیست. با توجه به این نکته، باید درک کنیم که هیچ استراتژی نمی‌تواند فرمول ۱۰۰ درصدی برنده را تضمین کند. مانند اکثر فاکتورها نیز، الگوها و شکل‌های معروف نمودار دارای مزایا و معایبی هستند.

مزایای الگوهای نموداری

  • از نظر آماری، الگوهای نموداری، نکاتی را در مورد آنچه یک جفت فارکس در آینده نزدیک انجام می‌دهد ارائه می‌دهند.
  • الگوهای نموداری برنامه های معاملاتی کاملی را مانند قیمت‌های باز شدن معاملات، تارگت‌های سود و استاپ لاس ها را شامل می‌شود.
  • می‌توانید به این نمودارها برای تأیید روند خود، اطلاعات دیگری را نیز اضافه کنید.
  • خواندن و یادگیری الگوهای نموداری فارکس آسان است.

معایب الگوهای نموداری

  • تشکیل این نمودارها زمان بر است.
  • این الگوها تنها در دو بازه زمانی مختلف کار می‌کنند.
  • ذهنیت می‌تواند نقش اصلی را در محلی سازی الگوها بازی کند.
  • الگوهای نمودار می‌توانند سیگنال‌های کاذب را به معامله‌گران صادر کنند.

نتیجه گیری

آیا باید در معاملات خود از الگوهای نمودار فارکس استفاده کنید؟ جواب این سوال بستگی به هدف شما از انجام معاملات و راحتیتان در استفاده از این نمودارها دارد. نکته مثبت درباره این نمودارها این است که ساختارهای مختلف این نمودارها می‌توانند نیازهای متفاوت شما را تامین کنند.

دنبال کردن الگوهای ترکیبی کندل استیک در بازه‌های زمانی بلند مدت مانند نمودارهای یک ساعته و استفاده از نمودارهای بزرگ نمایی شده به تشخیص معاملات پرسود واقعی کمک می‌کند.

به شما پیشنهاد می‌دهیم تا از نمودارهای کندل استیک برای تعیین نواحی مقاومت و حمایت استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید که برای شناسایی اینکه کدام الگوهای معاملات فارکس در جفت ها و بازه های زمانی مختلف بهتر کار می کنند، تحقیقات بیشتری لازم است. توجه داشته باشید که هیچ بازاری مانند بازار دیگر نیست و همه بازه های زمانی برابر نیستند.

بسیاری از معامله‌گران ماهر، تنها در بازه های زمانی طولانی معامله می‌کنند.

دانلود الگوهای پرایس اکشن PDF

برای دانلود کتاب الگوهای پرایس اکشن PDF روی لینک زیر کلیک کنید:

الگوهای پرایس اکشن PDF

امیدواریم این مقاله از پارسی فارکس برایتان مفید واقع شده باشد. اگر تازه وارد هستید پیشنهاد میکنیم حتما آموزش فارکس مقدماتی را در سایت شروع کنید.

این مقالات را حتما ببینید:

آمارکتس

لایت فارکس

اوپوفارکس

اینگات

ارانته

فارکس چیف

کپی تریدینگ

گپ و گفتگو این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *