Search
Close this search box.
Logo Parsiforex
Search
Close this search box.
فیبوناچی

آموزش فیبوناچی در فارکس و نحوه رسم آن

سطح آموزش: مقدماتی

ابزار فیبوناچی در بین معامله‌گران بسیار محبوب است و دلایل خوبی نیز دارد. فیبوناچی یک ابزار جهانی برای تحلیل تکنیکال است که می‌تواند در بازه‌های زمانی و بازارهای متفاوتی استفاده شود.

مدل‌های مختلفی از فیبوناچی وجود دارد از قبیل: اصلاحی (Retracement) فیبو expansion که در برخی پلتفرم‌ها مثل سایت Tradingview به نام extension می‌باشد، فیبو Arcs یا کمانی، فیبو Fan و همچنین فیبو زمانی.

در این مقاله نحوه ترسیم صحیح دنباله فیبوناجی و استفاده از فیبو اصلاحی و extension را توضیح خواهیم داد.

آموزش فیبوناچی در فارکس

اغلب، معامله‌گران که هیچ تجربه قبلی با فیبوناچی ندارند، نگران هستند که “این کار را اشتباه انجام می‌دهند” و سپس آنها به هیچ وجه از این ابزار استفاده نمی‌کنند. من می‌توانم به شما اطمینان دهم، در مورد ترسیم فیبوناچی هیچ گونه درست یا غلطی وجود ندارد و همچنین خواهید دید که معامله‌گران مختلف از فیبوناچی به روش‌های کمی متفاوت استفاده می‌کنند.

سطوح فیبوناچی بر اساس درصد است، به این معنی که حتی وقتی آنها را به شکل متفاوتی ترسیم می‌کنید، اغلب آنها به درستی تراز می‌شوند.

مرحله اول برای رسم فیبوناچی: حرکت A به B را پیدا کنید

برای استفاده از فیبوناچی اصلاحی، ابتدا باید حرکت قیمت را از نقطه “A به B” را مشخص کنید. منظور ما از “A تا B” چیست؟

فیبوناچی اصلاحی

فیبوناچی اصلاحی

نقطه A: منشاء جدید حرکت قیمت یا روند است. به عبارت دیگر نقطه شروع گام حرکتی قیمت در یک روند. این نقاط معمولا در swing highها یا swing lowها می‌باشد.

نقطه B: جایی که حرکت روند متوقف می‌شود و معکوس می‌شود تا اصلاح شود.

حالا بیایید ابزار فیبوناچی را برای حرکت A به B اعمال کنیم. برای این کار، ما ابزار فیبوناچی را از پلتفرم معاملاتی خود انتخاب می‌کنیم ، نقطه “A” را انتخاب می‌کنیم ، آن را به “B” می‌کشیم و رها می‌کنیم.

مرحله دوم: پیدا کردن نقطه اصلاحی C

فیبو اصلاحی

فیبو اصلاحی

 

بعد از اینکه حرکت A به B را مشخص کردید و ابزار فیبوناچی خود را در نمودارهای خود رسم کردید، باید بتوانید نقطه C را پیدا کنید.

C = نقطه‌ای که اصلاحات به پایان می‌رسد و قیمت به جهت اصلی خود بر‌ می‌گردد.

همانطور که می‌بینید، سه تصویر زیر حرکت معمولی ABC از یک اصلاح فیبوناچی را نشان می‌دهد. نقطه C در هر سه نمودار بسیار واضح است و قیمت دقیقاً از سطوح فیبوناچی به روند قبلی برگشته است.

عکس زیر یک سناریو را نشان می‌دهد که در آن قیمت یعد از برخورد به سطوح فیبوناچی به روند قبلی بازنگشته است، بلکه با شکست این سطوح در یک روند جدید قرار گرفته است.

اما همانطور که در تصویر چهارم می‌بینید، از ابزار فیبوناچی می‌توان برای شناسایی مناطق پشتیبانی و مقاومت استفاده کرد و همچنین به زودی جزئیات بیشتری را بررسی خواهیم کرد. آخرین تصویر به خوبی نشان می‌دهد که چگونه قیمت در چندین سطح مختلف فیبوناچی در طول اصلاح واکنش نشان می‌دهد.

فیبوناچی اصلاحی

شکست سطوح اصلاحی

به این نکته مهم توجه داشته باشید که مهمترین سطوح فیبوناچی اصلاحی سطح‌های ۳۸% ، ۵۰% و ۶۱.۸% می‌باشد، که معمولا اصلاح یک روند در این سطوح به پایان می‌رسد و قیمت به روند قبلی خود باز می‌گردد. اکثر معامله‌گران سطح ۶۱.۸% را به عنوان آخرین سطح اصلاحی در نظر می‌گیرند.

استراتژی فیبوناچی فارکس

۱- استفاده از فیبو اصلاحی برای ورود به معامله

متداول‌ترین کاربرد برای سطوح اصلاحی این است که منتظر اصلاح قیمت به یکی از سطوح مهم باشیم و بعد از شکل گیری یک الگوی کندلی خوب مثل پبن بار یا انگولفینگ وارد معامله در جهت روند اصلی شویم.

۲- استفاده از فیبو به عنوان حمایت و مقاومت

یک روش دیگر این است که سطوح فیبو را در یک روند در تایم فریم بلند مدت مثل روزانه رسم کنیم و سپس به تایم پایینتر مثل یک ساعته رفته، در آنجا خواهید دید که واکنش قیمت به این سطوح شبیه به زمانیست که قیمت به نواحی حمایت و مقاومت برخورد می‌کند، که بعد از برخورد به آنها می‌توان در جهت خلاف روند بلند مدت وارد شد.

در تصویر زیر نمودار روزانه جفت ارز EUR/USD را نشان می‌دهد. همانطور که می‌بینید، یک حرکت منظم “A به B” وجود دارد. تصویر بعدی همان اصلاح فیبو را نشان می‌دهد اما در بازه زمانی ۴ ساعت. همانطور که مشاهده می‌کنید قیمت در تایم پایین‌تر به وضوح به این سطوح واکنش نشان داده است.

فیبو تایم روزانه
فیبو تایم روزانه

۳-فیبوناچی اکستنشن برای حد سود

در فیبو اکسپنشن از دو موج به هم پیوسته موج سومی با نسبت‌های فیبوناچی حاصل می‌شود. همچنین می‌توانید از فیبو اکستنشن برای حد سود خود استفاده کنید. متداول‌ترین سطوح اکستنشن ۱۳۸.۲ و ۱۶۱.۸ هستند.

برای رسم فیبو اکستنشن ابتدا موج اول یا روند اصلی را از نقطه A به B در نظر می‌گیریم و سپس اصلاح آن را از نقطه B تا C رسم می‌کنیم، بعد از آن این ابزار موج سوم را به ما نشان می‌دهد که از سطوح آن می‌توان به عنوان تارگت معاملاتمان استفاده کنیم.

معمولا هرگاه اصلاح یک روند به نواحی ۵۰% یا ۶۱.۸% در فیبوناچی اصلاحی می‌رسد، بعد از آن قیمت به روند خود بازمی‌گردد، که در اینصورت می‌توان سطح ۱۶۱.۸% در فیبو اکستنشن را به عنوان تارگت قیمت در نظر گرفت.

اگر قیمت از سطح ۳۸% فیبو اصلاحی بازگردد می‌توان ناحیه ۱۳۸% اکستنشن را به عنوان هدف قیمت در نظر داشت.

برای اینکه این موضوع را بهتر متوجه شوید به تصاویر زیر دقت کنید.

فیبو اکستنشن
فیبو اکستنشن
فیبو اکستنشن
فیبو اکستنشن

به این نکته توجه داشته باشید که فیبوناچی به تنهایی شاید زیاد سود آور نباشد.

در صورتی که این ابزار را با دیگر روش‌ها مثل استراتژی شکست، الگوهای کندل استیک و الگوهای خطی ترکیب کنید، شاهد افزایش بازده معاملات خود به صورت چشمگیری خواهید بود.

گپ و گفتگو این مقاله

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *