Search
Close this search box.
Logo Parsiforex
Search
Close this search box.
by market و instant

تفاوت حساب‌های instant و by market

سطح آموزش: مقدماتی

اکثر معامله‌گران پس از آنکه در یک بروکر ثبت نام و احراز هویت انجام می‌دهند قصد افتتاح یک حساب معاملاتی را دارند، که معمولا اکثر بروکرها دو نو حساب instant و by market را ارائه می‌دهند. در این مقاله به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:

  • انواع اجرای دستورات
  • تفاوت در سیستم‌های instant و by market
  • اسلیپیج در کدام کمتر است
  • معایا و مزایا هرکدام از سیستم‌ها

انواع اجرای دستورات

یکی از مطالبی که هر معامله‌گری که در مارکت فارکس فعالیت می‌نماید می‌بایست به آن واقف باشد این است که بروکری که در آن عضویت دارد دارای چه نوع OrderExecution ای (instant یا by market) است .

نحوه اجرای دستورات در بروکرها به دو نوع تقسیم می‌شود :

  1. سیستم Instant
  2. سیستم By Market

 امکان اینکه یک بروکر هر دو سیستم اجرای دستورات ذکر شده را داشته باشد نیز وجود دارد و حتی ممکن است در یک حساب، برخی از سیمبل‌ها دارای سیستم اجرای دستور instant و برخی دیگر دارای سیستم اجرای دستور by market باشند.

تمامی معامله‌گرانی که با پلتفرم‌های مختلف مانند متاتریدر اقدام به معامله نموده‌اند قطعاً دکمه‌های معروف Buy و Sell را مشاهده نموده و بارها از آن‌ها برای ثبت دستورات خود استفاده کرده‌اند. اما نکته مورد نظر ما در این مقاله این است که پس از کلیک کردن بر روی یکی از این گزینه‌ها چه اتفاقی به وقوع می‌پیوندد؟

معامله‌گر عدد قیمت را در صفحه نمایش خود بر روی پلتفرم مشاهده می‌نماید و مایل است که در همان قیمت یک معامله خرید یا فروش را به انجام برساند و بر روی گزینه موردنظر کلیک می‌کند.

اولین نکته‌ای که لازم است بدانیم این است که در لحظه فشردن گزینه خرید یا فروش، قیمتی که توسط معامله‌گر در صفحه نمایش مشاهده می‌شود با قیمتی که در همان لحظه در سمت سرور بروکر وجود دارد، ممکن است دو قیمت متفاوت باشد زیرا همیشه بین لحظه کلیک کردن تریدر بر روی گزینه خرید یا فروش تا اجرای این دستور در سمت سرور بروکر، یک‌ فاصله زمانی وجود دارد و اگر سرعت حرکت مارکت به‌گونه‌ای باشد که در این فاصله زمانی قیمت بازار تغییر کند، در این صورت قیمتی که بروکر می‌تواند در آن معامله را ثبت کند با قیمت اولیه متفاوت خواهد بود.

اینجا است که یک سؤال به وجود می‌آید. آیا بروکر باید در آن قیمت جدیدی که در سمت سرور است معامله تریدر را ثبت کند یا این‌که معامله را ثبت نکند و از معامله‌گر برای انجام معامله سؤال نماید؟

تفاوت سیستم‌های instant و by market

تفاوت سیستم‌های INSTANT و BY MARKET دقیقاً در پاسخ به این پرسش مشخص می‌گردد. در سیستم‌های by market بروکر بدون اینکه پرسشی از معامله‌گر بپرسد، معامله را در قیمتی که سمت سرور است ثبت می‌نماید بنابراین بین قیمتی که تریدر در صفحه نمایش خود مشاهده کرده است و قیمتی که معامله برای او ثبت شده است یک اختلاف قیمت وجود دارد که به آن slippage (اسلیپیج) گفته می‌شود.

حال به سراغ سیستم‌های instant برویم. در سیستم‌های instant بروکر ابتدا از معامله‌گر توسط یک پیغام که به آن پیغام ریکوت (Requote) گفته می‌شود، سؤال می‌کند که آیا مایل است در قیمت جدید بازهم معامله خود را ثبت نماید و چنانچه معامله‌گر موافقت کند آنگاه معامله برای او ثبت می‌شود.

پس ما تا اینجا با تفاوت اصلی سیستم‌های instant و by market آشنا شدیم و همچنین معانی دو اصطلاح اسلیپیج (slippage) و ریکوت (requote) را نیز فراگرفتیم.

کارکرد هر دوی این مفاهیم از دید معامله‌گران منفی است و سعی می‌کنند در زمان انتخاب بروکر تا جای ممکن بروکری را انتخاب کنند که اسلیپیج  و ریکوت کمتری داشته باشد.

البته توجه به یک نکته ضروری است که با توجه به توضیحاتی که ذکر شد بروکر‌ها برای انجام معامله یا از سیستم instant استفاده می‌کنند و یا by market بنابراین حسابی که فرد با آن به معامله می‌پردازد حتماً یا دارای ریکوت خواهد بود و یا دارای اسلیپیج و امکان ندارد بروکری وجود داشته باشد که هیچ یک را نداشته باشد.

instant یا by market کدام بهتر است؟

در این خصوص که کدامیک از این دو سیستم بهتر است و این مطلب که ضرر ریکوت برای معامله‌گر کمتر است یا ضرر اسلیپیج، نمی‌توان نظر خاصی را ارائه نمود و پاسخ این سؤال صرفاً به سلیقه معامله‌گر بازمی‌گردد.

بعضی از افراد ترجیح می‌دهند معامله آن‌ها در هر صورت و حتی با اختلاف (اسلیپیج) به ثبت برسد و برخی دیگر مایل هستند صرفاً در همان قیمتی که مشاهده می‌کنند معامله آن‌ها ثبت گردد و ترجیح می‌دهند چنانچه غیر از این باشد توسط یک پیغام (پیغام ریکوت) از آن مطلع گردند. همان‌طور که ملاحظه می‌نمایید این انتخاب یک امر سلیقه‌ای است و به نوع نگاه و استراتژی معاملاتی تریدر بازمی‌گردد.

ذکر یک تاریخچه کوتاه نیز در خصوص چگونگی پیدایش این دو سیستم در این مقاله خالی از لطف نخواهد بود.

در ابتدای ایجاد کارگزاری‌های فارکس به شکل امروزی یعنی چیزی حدود ۲۰-۱۵ سال قبل سیستمی به نام by market وجود خارجی نداشت و تمامی بروکرها صرفاً از سیستم instant استفاده می‌نمودند و با توجه به تکنولوژی‌های روز نیز  سیستم instant جوابگوی نیاز مشتریان و بروکرها بود.

اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی‌های ارتباطی و پیدایش نرم‌افزارهای انتقال پوزیشن‌های معامله‌گران به لیکوئیدیتی پروایدرها (مانند سیستم بریدج و …) کم‌کم سیستم اجرای دستورات by market پا به عرصه ظهور گذاشت و به مرور طیف وسیعی از بروکرها و به طبع آنها معامله‌گران آن را مورد استفاده قرار دادند.

اسلیپیج در Instant و By Market

البته لازم است در داخل پرانتز یک نکته را که معمولاً به آن در سایت‌ها و رفرنس‌ها اشاره‌ای نمی‌شود به اطلاع شما خوانندگان گرامی برسانیم و آن این است که در حقیقت یک دلیل اصلی دیگر به جز بحث پیشرفت تکنولوژی و نیاز به انتقال پوزیشن‌های مشتریان به LPها (لیکوئیدیتی پرووایدرها) در به وجود آمدن سیستم by market و اصطلاحی به نام slippage نقش داشت و آن هم استفاده یا سو استفاده‌های مکرر برخی از تریدرها از امکان اردر گذاری‌های دو طرفه در زمان اخبار مهم بود که باعث می‌شد فرد بتواند به راحتی و بدون داشتن هیچ‌گونه دانشی از علم انجام معاملاتT سودهای سنگین و سریعی را در کارنامه خود ثبت نماید و این مطلب نزدیک بود سبب گردد بروکرها یکی پس از دیگری اعلام ورشکستگی نمایند.

نهایتاً تلاش نخبگان مورد استخدام بروکرها نتیجه داد و سیستمی جدید به نام by market پدید آمد که طبق آن بروکر می‌توانست با استفاده از امکان اسلیپیج به‌راحتی از کسب سود معامله‌گران در زمان اخبار جلوگیری نماید.

به این صورت که به سبب وجود اسلیپیج، معامله افراد در زمان اخبار مهم بسیار دورتر از قیمتی که مایل بودند فعال می‌گشت و به‌ این‌ ترتیب نه تنها باعث ایجاد سود برای معامله‌گر نمیشد بلکه ممکن بود با بازگشت سریع قیمت منجر به ضررهای سنگین برای تریدرها نیز بگردد و به همین دلیل کم کم این روش معاملاتی که به آن آمازینگ (Amazing) نیز گفته می‌شد منسوخ گردید.

امروزه وجود اسلیپیج به قدری برای بروکرها کارساز و مثمر ثمر بوده است که نه تنها در سیستم‌های by market از آن استفاده می‌نمایند بلکه در سیستم‌های instant نیز در زمان اخبار مهم از آن استفاده می‌شود و تقریبا در متن اگزیمنت و قوانین تمامی بروکرها یک بند ثابت درج گردیده است که “بروکر صرفا موظف است درخواست معامله تریدر را در اولین یا بهترین قیمت ممکن ثبت نماید” و با قبول این بند توسط معامله‌گران در هنگام افتتاح حساب , هیچ تریدری نمی‌تواند نسبت به وجود اسلیپیج در معاملات خود شاکی باشد زیرا آن را به وضوح مورد قبول قرار داده است !

فعالیت بروکرها

البته به دور از انصاف است اگر به این نکته نیز اشاره ننماییم که سیستم by market برای بروکر هایی که به صورت واقعی از سیستم STP و ECN استفاده می‌نمایند , واقعا مورد نیاز است و بدون وجود آن اصلا امکان انتقال جز به جز معاملات به LP وجود نخواهد داشت .

در این جا لازم است به یک فوت کوزه گری نیز در خصوص چگونگی تشخیص بروکر هایی که واقعا از سیستم stp استفاده می نمایند با بروکر هایی که فقط به ظاهر نام stp را برای خود انتخاب کرده اند , اشاره نماییم :

به صورت کلی در سیستم‌های by market شما نباید بتوانید همزمان که معامله خود را ثبت می‌نمایید، حد ضرر و حد سود آن را نیز مشخص نمایید زیرا در دنیای واقعی stp اصلا مشخص نیست که معامله فرد پس از قبول توسط بروکر در چه قیمتی در سمت LP مورد پذیرش و ثبت قرار می‌گیرد و بنابراین امکان این که هم زمان برای پوزیشنی که مشخص نیست در چه قیمتی ثبت شود حد ضرر و حد سود قرار داد، غیر ممکن است. بنابراین در بروکرهای stp واقعی همیشه ابتدا باید معامله در پلتفرم تریدر ثبت شود و سپس توسط گزینه Modify نسبت به قرار دادن sl و tp برای آن اقدام گردد.

نکته‌ای که می‌باییست به آن توجه شود این جا است که برخی بروکرها با این که ادعای داشتن سیستم stp را می‌نمایند و از سیستم by market نیز به ظاهر استفاده می‌نمایند اما به معامله‌گر اجازه ثبت هم زمان معامله و حد ضرر یا حد سود را نیز می‌دهند ! طبیعی است که چنین بروکری قطعا stp نمی‌باشد و صرفا توسط تنظیمات Admin متاتریدر، معاملات را در حالت by market قرار داده است.

معایا و مزایای سیستم‌های instant و by market

در سیستم‌های instant سرعت انجام معاملات پایین است و معاملات با ریکوت همراه است ولی در عوض میزان اسلیپیج در این سیستم‌ها پایین است و معامله‌گر می‌تواند بیشتر مطمئن باشد که اگر بای استاپ یا سل استاپی قرار می‌دهد و یا مخصوصا چنانچه حد ضرری را ثبت می‌کند، آن بای استاپ، سل استاپ یا حد ضرر در قیمت تعین شده فعال می‌گردد.

در سیستم‌های by market سرعت انجام معاملات بسیار بالا است و به هیچ وجه ریکوت وجود ندارد اما میزان دریافت اسلیپیج در اردرهای بای استاپ و سل استاپ و حد ضرر بیشتر است.

موارد زیادی وجود داشته‌اند که معامله‌گر حد ضرر پوزیشن خود را در یک قیمت مطمئن قرار داده است اما در اثر یک حرکت سریع بازار، حد ضرر با اسلیپیج همراه شده و چندین پیپ دورتر فعال شده است و باعث ایجاد ضرر و زیان سنگینی برای تریدر گردیده است.

نکته پایانی

 این نکته را نیز در پایان به خاطر داشته باشید که جهت تشخیص این که سیمبلی که معامله می‌نمایید با سیستم by market برای شما ثبت می‌شود یا سیستم instant کافی است به نام انگلیسی گزینه‌های خرید و فروش در پنجره مربوط به انجام معاملات نگاهی بیاندازید.

در سیستم‌های by market بر روی گزینه‌های خرید و فروش نوشته شده است: Sell by market و Buy by market  و در سیستم‌های instant صرفا کلمات Buy و Sell نوشته شده است .

شما می‌توانید در بروکر amarkets پس از افتتاح حساب هر کدام از سیستم‌ها را که بخواهید انتخاب کنید.

امیدواریم این مقاله توانسته باشد تا حدی در تشخیص مزایا و معایب سیستم‌های بای مارکت و اینستنت و چگونگی انتخاب و کاربرد آن‌ها به شما کمک کرده باشد.

گپ و گفتگو این مقاله

2 پاسخ

  1. سلام
    یکی از دوستان بنده خیلی وقت در اینستا مارکت دلارهایش مسدود شده میشه اینو باز کرد

    1. سلام وقت بخیر
      اگر منظورتان بروکر اینستا فارکس هست، این بروکر دیگر با ایرانیان کار نمی‌کند و امکان واریز و برداشت جود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *