Search
Close this search box.
Logo Parsiforex
Search
Close this search box.
بازار فارکس چیست و چگونه کار می‌کند

فارکس چیست و چگونه کار میکند

سطح آموزش: مقدماتی

بازار فارکس چیست به زبان ساده

بازار فارکس بزرگترین بازار مالی در دنیاست و حجم معاملات در آن روزانه بیش از ۶.۶ تریلیون دلار است و این حجم معامله نشان دهنده وسعت بزرگ این بازار است. فارکس که به اختصار FX نشان می‌دهند (Foreign Exchange Market) جایی برای تبادر ارزهای خارجی است که سرمایه‌گذاران سرتاسر دنیا در آن حضور دارند. در ادامه تاریخچه بازار فارکس و نحوه بوجود آمدن آن را بررسی می‌کنیم.

تاریخچه فارکس و تبادل ارزها

در سالیان بسیار دور منظورمان ۲۵۰۰ سال پیش، افراد برای خرید و فروش اقلام مورد نیاز خود کالا یا کالاهایی را با یکدیگر تبادل می‌کردند. مثلا در ایران غلات، در تبت بسته چای، در ویرجینیا بسته تنباکو، در حبشه بسته فلفل و نمک، در روسیه پوست سمور و در حوالی مدیترانه گوسفند به‌عنوان معیارهای سنجش و واحدهای ارزش به حساب می‌آمدند.

اما اگر حجم این تبادلات بسیار زیاد می‌شد، مشکلات زیادی بوجود می‌آمد که دولت‌ها تصمیم گرفتند سکه را به عنوان ارزی برای تبادل کالاهای خود در نظر بگیرند.

۱۰۰۰ سال پیش، در طول قرون‌وسطی، مس رایج‌ترین فلز برای ضرب سکه و تجارت شد. بنابراین می‌توانستند با استفاده از مس به جای طلا، سکه‌هایی با ارزش کم‌تری بسازند. امروزه سکه‌های یک سنتی آمریکا از ۲.۵ درصد مس و ۹۷.۵ درصد روی ساخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: رگولاتور فارکس چیست؟

اولین بازار فارکس حدود ۵۰۰ سال پیش در آمستردام تاسیس شد و با تعریف استاندارهایی که هدف آن ارزش ارز را تضمین کند راه‌اندازی شد و پس از آن دیگر کشورها شروع به فعالیت کردند. در این استاندارد، یک کشور تنها محدود به محدود کردن ارز ملی به همان اندازه که طلا در ذخایر خود نگهداری کرده بود می‌شد.

بعد از جنگ جهانی اول، کشورها مجبور شدند پول بیشتری چاپ کنند تا هزینه‌های خود را تامین کنند، و اینجا بود که استاندارد تعریف شده عملا حذف شد. تا سال ۱۹۱۳، تعداد شرکت‌های تجاری فارکس از ۳ به ۷۱ شرکت در عرض ۱۰ سال در لندن افزایش یافت که ۵۰ درصد از تمام معاملات فارکس در پوند استرلینگ انجام می‌شد. در سال ۲۰۱۳، پوند استرلینگ چهارمین ارز تجاری پس از دلار آمریکا، یورو و ین ژاپن بود.

شغل فارکس چیست؟

اگر تا به الان به خارج از کشور سفر کرده باشید می‌دانید که برای ورود به کشور مقصد نیاز به پول رایج آن کشور نیاز دارید و باید پول ریال را مثلا به دلار تبدیل کنید و این کار را از طریق صرافی‌ها انجام می‌دهید. بازار فارکس چیزی مشابه به این است اما در وسعت جهانی. شما هر ارزی را که بخواهید میخرید و می‌فروشید. بازار فارکس یا بازار ارز را می توان به عنوان شبکه ای از خریداران و فروشندگان توضیح داد که ارزها را با قیمت توافقی بین یکدیگر انتقال می دهند. این فرآیندی است که طی آن افراد، مشاغل و بانک‌های مرکزی یک ارز را با ارز دیگری مبادله می‌کنند.

شغل فارکس چیست

در حالی که بسیاری از ارزهای خارجی برای اهداف عملی‌تر استفاده می‌شوند، اکثریت قریب به اتفاق تبدیل ارز با هدف کسب سود انجام می‌شود. مقدار ارز تبدیل شده در هر روز می‌تواند حرکت قیمت برخی ارزها را به شدت دچار نوسان کند. این نوسان بازار است که‌می تواند تجارت ارز را برای معامله‌گران جذاب کند. پس بازار فارکس شانس بیشتری برای کسب سود به شما می‌دهد، اما در عین حال ریسک معامله را نیز افزایش می‌دهد.

مهارت‌های مورد نیاز برای شغل فارکس (تریدر فارکس)

برای ورود به بازار فارکس باید پیش نیازهای آن را داشته باشید تا بتوانید در این بازار معامله یا ترید کنید. در ادامه مهارت های مورد نیاز برای شغل فارکس را توضیح داده‌ایم.

مهارت های تحلیلی:

مرحله اول تجزیه و تحلیل تکنیکال است. یکی از مهارت‌هایی که هر معامله‌گر باید داشته باشد توانایی تجزیه و تحلیل داده است. در این مرحله فرد با تحلیل نمودارها و شاخص‌های اقتصادی موجود تصمیم به ثبت معامله یا خروج از معامله می‌کند. اگر در ابتدای راه باشید قطعا داده‌ها موجود برای شما کمی بی‌ارزش خواهند بود زیرا شناختی از آنها ندارد و برای شما گنگ هستند. اما پس از مدتی به هر کدام از داده‌ها توجه خاصی می‌کنید و با توجه به آنها روند معامله خود را پیش‌بینی می‌کنید. اکثر معامله‌گران موفق فارکس در تحلیل فنی خود مهارت دارند و سپس آن را با شاخص‌های خاصی ترکیب می‌کنند تا بر اساس سیستم‌هایی که استفاده می‌کنند، یک معامله سودآور را پیش‌بینی کنند.

توانایی های محاسبات و ریاضیات:

اگر با اسپردهای کوتاه مدت معامله می کنید، برای محاسبه سود و زیان احتمالی خود به مهارت های ریاضی ذهنی خوبی نیاز دارید. ارزها به صورت جفت به شما ارائه می شوند که وقتی این دو عدد در کنار هم ارائه شوند ممکن است گیج کننده باشد. مهارت های ریاضی خوب به شما امکان می دهد سود و زیان احتمالی را سریعتر محاسبه کنید.

اسپرد چیست؟

علاقه به امور مالی و بازارهای مالی:

تحقیق در این بازار قبل از معامله و حتی در حین معامله بسیار مهم است. دریافت اطلاعات صحیح این اطمینان به شما می‌دهد که با کمترین ریسک معاملات خود را ثبت کنید. تقویم اقتصادی بازار را زیر نظر بگیرید و اخبار مربوط به حوزه‌های مختلف را مطالعه کنید. به این نکته توجه کنید که هیچوقت بدون کسب اطلاعات از روند بازار و اخبار وارد معامله نشوید.

داشتن تمرکز:

تمرکز یک مهارت فردی است و باید تمرین کنید. از آنجایی که اطلاعات مالی بسیار زیادی وجود دارد، معامله‌گران باید بتوانند داده‌های مهم و قابل اجرا را که بر معاملات آنها تأثیر می‌گذارد، بررسی کنند.

استقامت جسمی و روحی:

یک تریدر تحت فشار و برای کنترل احساسات خود و پایبندی به برنامه و استراتژی معاملاتی به هوشیاری و قاطعیت نیاز دارد. این امر به ویژه در مدیریت ریسک با استفاده از توقف ضرر یا گرفتن سود در نقاط تعیین شده اهمیت دارد. اگر استراتژی نداشته باشید در هر نوع معامله‌ای؛ خوب یا بد می‌تواند روز شما را خراب کند. اگر معامله‌ای که ثبت کرده‌اید در حال سود است مطابق با استراتژی خود عمل کنید و پس از آن از معامله خارج شوید. اگر امروز ضرر کرده‌اید وارد معامله نشوید و روز خود را کمترین ضرر به پایان برسانید.

بیشتر بخوانید: لیست بهترین بروکرهای فارکس برای ایرانیان ۲۰۲۲؟

نگهداری سوابق:

ثبت سوابق یکی از کارهایی است که باید پس از هر ثبت معامله برای خود نگه دارید. انجام این کار باعث می‌شود که استراتژی خود را بهبود ببخشید و پس از مدتی متوجه می‌شوید اگر روند بازار به سمت دیگری حرکت کرد، کاری که باید در مرحله بعد انجام دهید چیست زیرا قبلا سوابق این اتفاق را زیر نظر داشته‌اید.

بازار فارکس بازار بسیار بزرگی است و اگر بدون کسب دانش اولیه و پس از آن بدون تجربه وارد آن شوید قطعا سرمایه خود را از دست می‌دهید. اگر تازه وارد هستید حتما از سیستم کپی تریدینگ استفاده کنید تا یک تریدر حرفه‌ای معاملات شما را ثبت کند.

گپ و گفتگو این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *